Allas Barnbarn Göteborg

i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan 

 

Föreningen Allas Barnbarn Göteborg startade 2014 och är såsom Riksföreningen Allas Barnbarn en ideell organisation - religiöst och partipolitiskt obunden - verksam inom Göteborgs kommun.

 

Vår målsättning är att

  • främja barns språkutveckling och läsintresse
  • skapa möten mellan generationer och olika nationaliteter för såväl barn som vuxna
  • utveckla värdeskapande möten för föreningens medlemmar

 

Vill Du bli Sagoläsare?

Innan du går ut och läser för barn deltar du i en introduktionscirkel som ger en orientering om förskolans vardag och villkor idag. Vid fyra tillfällen träffas vi och använder Susanna Ekströms bok LÄS OCH BERÄTTA, Anne-Marie Körlings bok VÄCK LÄSHUNGERN! och Agneta Edwards bok BOKSAMTAL MED BILDERBÖCKER.

Tillsammans med medlemmar i föreningen och med barnbibliotekarien, när tillfälle ges, talar vi om barns språkutveckling och om barnlitteratur. Studiecirkeln är kostnadsfri och ges i Studieförbundet Vuxenskolans regi. 

Efter att du deltagit i cirkelns fyra möten får du ett intyg på att du nu är Sagoläsare. Som medlem i Allas Barnbarn Göteborg får du hjälp att hitta en förskola där du kan läsa en gång per vecka, när och hur länge efter överenskommelse med förskolan. 

Cirklar för blivande Sagoläsare hålls såväl vår som höst. Höstens cirkel började den 3 september, förmiddagar mellan klockan 10.30 till 12.30 på Guldhedens Bibliotek, Dr Friis Torg. 

Fem deltagare deltog i höstens cirkel som avslutades den 1 oktober med sedvanlig utdelning av intyg, knapp med Sagoläsarens namn och en Allas Barnbarnkasse att bära böckerna i till och från din förskola.

 

Föreningen är registrerad hos Skattemyndigheten med organisationsnummer 802493 - 9574. Registreringen innebär att föreningen kan söka bidrag för kostnader i samband med medlemsträffar, kan bjuda in en föredragshållare eller en författare och har möjlighet att delta i aktiviteter med anknytning till barn i förskolor.

Årsavgiften är 100 kronor och föreningens bankgiro är 572-2673, Handelsbanken.

 

Årsmötet 2019 hölls den 21 mars i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler, Redbergsskolan. Efter förhandlingarna informerade Evelin Karlsson, Angelina Drakapoulos och Chantale Fitzé om Berättarministeriet i Gamlestaden i Göteborg och om hur de arbetar för alla barns rätt till en god och jämlik utbildning.                                           

                                            **********************************

I styrelsen för Allas Barnbarn Göteborg ingår

Annika Ackert, ordförande

Heli Henriksson Vasara, vice ordförande

Marianne Andersson, sekreterare

Bibbi Kuhlin, kassör

Ann-Katrin Eeg-Olofsson

Ingela Thyle

Anita Grönkvist Beyer

 

Allas Barnbarn Göteborg har idag 55 medlemmar, populära Sagoläsare och Vänner i föreningen, och vi önskar och välkomnar fler!

   

För mer information kontakta:

Annika Ackert, annika@ackert.se eller mobil 0705 930 930

Bibbi Kuhlin, e-post; bibbi.kuhlin@telia.com      

Oktober 2019