Så här går det till

Boktips i väskan

”Ny vecka och jag är på väg till förskolan för att läsa och berätta för mina ´sagobarn´. I väskan har jag några bilderböcker, som barnbibliotekarien och andra sagoberättare tipsat om. 

Sagohörna

Vi sätter oss i sagohörnan och börjar med en ramsa som alla kan eller känner igen.

Mötet med barnen

Skillnaden i barnens och min ålder ger ett roligt möte mellan våra olika generationer.

En Allas Barnbarnmedlem berättar

”Ny vecka och jag är på väg till förskolan för att läsa och berätta för mina ´sagobarn´. I väskan har jag några bilderböcker, som barnbibliotekarien och andra sagoberättare tipsat om. Förskollärarna har bestämt vilka barn jag ska möta. Väl framme möts jag av de små.  Vi är alla så förväntansfulla. Vi sätter oss i sagohörnan och börjar med en ramsa som alla kan eller känner igen. Under studiecirkeln som Allas Barnbarn på orten arrangerade har vi gått igenom hur man kan leda en sagostund. Jag växlar mellan att läsa bilderbok, berätta saga och säga ramsor.  Barnen kommenterar och frågar. Så möts deras tankar och mina. Skillnaden i barnens och min ålder ger ett roligt möte mellan våra olika generationer. Vi avslutar alltid på samma sätt med ramsa och anteckningar i läsdagboken om vad vi gjort och vilka som varit med. Dags att vinka adjö och ´Ses nästa vecka´! Nu har jag varit med om en stund med barn och litteratur som ger mig glädje och förhoppningsvis väcker barnens fortsatta intresse för läsning.”